Támogatóink

Affidea-csoport

Az Affidea ― a kontinens legkorszerűbb képalkotó diagnosz-
tikai eszközparkját üzemeltető nemzetközi vállalatcsoportja ― ma már nemcsak Magyarország, de Európa piacvezető magánegészségügyi szolgáltatója is. Fejlett képalkotó diagnosztikai és onkoterápiás szolgáltatásainkkal 16 országtöbb mint 246 egészségközpontjában 4,4 millió pácienst látnak el évente. A vállalat 7600 szakembert foglalkoztat,
közülük több mint 2000 orvos.

Éves szinten az Affidea-csoport 13 millió képalkotó diagnosztikai vizsgálatot végez el, amelyhez Magyarország 1 millió vizsgálattal járul hozzá.

Az Affidea Magyarországról

Magyarországon 28 éves múlttal, kiemelkedő szakértelemmel, kategóriájában a legmodernebb diagnosztikai berendezésekkel, valamint széles körű, korszerű járóbetegellátási szolgáltatásokkal állunk a magán-, az állami és a vállalati egészségügyi szolgáltatásokat igénybe vevő páciensek rendelkezésére.

5 privát, illetve 6 elsődlegesen közfinanszírozott ellátást biztosító központunk Budapesten, Szegeden és Győrben található. Mintegy 30 szakorvosi területen járóbeteg-szakellátást is biztosítunk ügyfeleinknek Magyarországon, országszerte pedig több mint 110 telephelyen évente 110.000-nél is több munkavállalónak nyújtunk foglalkozás- és vállalat-egészségügyi ellátást.

ViWa vitaminvíz

A vitaminvíz se nem víz, se nem szénsavas üdítő: egy új generációs funkcionális ital az aktív életmódot élők számára, tele nélkülözhetetlen vitaminokkal. A vitaminvizeket a 2000-es évek elején, tudományos kutatások alapján alkották meg az USA-ban, és rövid idő alatt népszerűek lettek az egészségtudatos életmódot folytató fogyasztók körében.

Interjú Kaszás Attilával, a ViWa vitaminvíz gyártójával

Hogy mi a siker titka?

A vitaminvizek különböznek mind az ásványvizek generációitól, mind pedig a hagyományos szomjoltóktól, üdítőktől. Minden olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amire a szervezetnek szüksége van, és semmi olyan összetevőt, amire nincs.

A vitamin olyan nélkülözhetetlen anyag az élethez, amelyet az emberi szervezet néhány kivételtől eltekintve nem képes előállítani, ezért külső forrásból kell fedezni az igényeket. Az ajánlott napi vitaminmennyiséget azonban nehéz az étkezések során bevinni, sokszor nagyon tudatos táplálkozás mellett is pótolni kell a stresszes életmód, betegségek, sportolás közben kiürülő tápanyagokat. A VIWA vitaminvizek erre a problémára nyújtanak megoldást.

A termékek széviával és gyümölcscukorral (fruktóz) készülnek, a Zero elnevezésű 0 kcal-val.

A 5 különböző ízben és összetételben elérhető, különböző funkciójú italok fedezik a szervezet napi vitaminszükségletét, miközben biztosítják a folyadékpótlást.

Kellemes, nem édes gyümölcsízükkel kiváló, egészséges szomjoltók. A VIWA Vitality élénkít és energiával tölt fel, a VIWA Body Pro fogyasztásával kirobbanó formában érezhetjük magunkat mind külsőleg, mind belsőleg, a VIWA Multivitamin sok-sok vitamint egyesít magában, míg a VIWA C-1000 és C1000 Zero hosszú időre fedezi a C-vitamin szükségletet, a 2018. decemberében 6. termékként megjelenő Magnemax pedig a napi Magnézium pótlásában segít kellemes Guava-Narancs ízben.

ViWa vitaminvíz

Molnár’s kürtőskalács

A kürtőskalács a székelyek ünnepi süteménye, esküvőkre, keresztelőkre, fontos vendég fogadására készítették. A kürtőskalács ízletes receptjét évszázadokon át a hagyományok és a különböző helyi szokások formálták. Kezdetben a székely ember ezt a desszertet a kenyérsütés után a még forró parázs felett sütötte. Az így készített kalács volt a klasszikus változat. Később az okos székely rájött, hogy a forró, ragadós cukor megolvadt karamellrétege könnyen felveszi az aprított diót, amivel az élvezetes íz még tovább fokozható. Sok kísérletezés után az általunk használt legnépszerűbb nyolc íz: vanília, fahéj, dió, mandula, csokoládé, kókusz, kakaó és mák.

Molnár’s kürtőskalács alapanyag mix-hez kizárólag minőségi napraforgóolajra, friss élesztőre és vízre van szükség – természetesen a megfelelő arányban, – majd egy dagasztógéppel készre dagasztjuk. A megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és egyedi készítésű vágóval szeleteljük. Az előkészített csíkokat spirálisan egy speciális formájú fára tekerjük, ami által a sütés után a kürtőskalácsunk megkapja sajátos formáját. A feltekert tészta külső oldalára vékonyan napraforgóolajt kenünk. Az előkészített tészta így jobban felveszi a vékony cukorréteget. Ez a réteg áraszt a sütés folyamán felejthetetlen és összetéveszthetetlen karamellillatot. Szabadtéri programoknál a klasszikus parázson sütés megoldható, de az üzlethelyiségekben, kiállításokon, rendezvényeken alkalmazott szigorú tűzvédelmi előírások ezt nem teszik lehetővé. Ezért fejlesztettük ki az elektromos kemencénket úgy, hogy legalább a külsejében a régi, nosztalgikus időkbe visszavezessen.

Miért van a Molnár’s kürtőskalács-csal a különböző kiállításokon, vásárokon, fesztiválokon, bevásárlóközpontok rendezvényein és más forgalmas helyszíneken nagy sikerünk? Mert a sütéskor keletkező kellemes karamell-és vaníliaillat nagyobb távolságról is utat mutat hozzánk. Kíváncsivá teszi az embereket, akik rögtön keresik a finom illat forrását. Amikor ránk találnak, érdeklődve figyelik a különböző munkafázisokat (feltekerés, sütés, ízesítés), és kérdésekkel halmoznak el bennünket. Az illat, a látvány és az érdekes információk után az egyedi ízek miatt talán a kóstoltatásnak van a legnagyobb sikere. Így az érdeklődőkbőla legtöbb esetben azonnal vásárlók lesznek, és néha még mielőtt a kalács elfogyna, újra beállnak a sorba a következőért.

Mindezeken túl a sikerünk igazi titka: folyamatosan arra törekszünk, hogy minden téren a lehető legjobb minőséget nyújtsuk!

Jó étvágyat kívánunk!

Molnár’s kürtőskalács

Édes Mackó Kürtőskalács Cukrászda

Édes Mackó Kürtőskalács Cukrászda

Az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda a Holnemvolt Vár bejáratánál található és két irányba is nyitva vagyunk: akik befizetnek a Holnemvolt Várba vagy az Állatkertbe – őket egy tágas, hűvös terasszal várjuk, de az Állatkerti körúton a Széchenyi fürdővel szemben is van kiszolgálás az ablaknál, és ott is a vendégek rendelkezésére áll egy kisebb teraszunk.

András Tünde az Édes Mackó Kürtőskalács Cukrászdáról

Az eredeti kürtőskalács készítését a szülőktől, nagyszülőktől tanultuk, akik családi vállalkozásként először otthon, Székelyudvarhelyen kezdték e sütemény készítésének hagyományos módját újraéleszteni és a kürtőskalácsot, mint a székely konyha remekét újragondolni.

A Vitéz Kürtős küldetése: Megédesíteni az életet ízzel, élménnyel: a kürtőskalács által összehozni az embereket, és értéket közvetíteni a hagyományok kreatív újragondolásával.

Üzlet filozófiánk a vevők becsületes és kedves kiszolgálása, a lehető legjobb minőségben, értéket és élményt nyújtva nekik. Nagyon fontosnak tartjuk egyedi üzleti kultúránk megerősítését, ahol minden alkalmazott a saját magáénak érezheti a céget, így a vásárlókat is különleges bánásmódban részesíti.

Édes Mackó Kürtőskalács Cukrászda – Vitéz Kürtős