A férfiak és a nők négy alapvető érzelmi szükséglete

A férfiak szükségletei

1. TISZTELET

A férfi legmélyebb pszichológiai vágya, hogy gondolatait elfogadják és tiszteletet érezzen mások felől. Ha egy férfi tiszteletlenséget érez abban, amit például egy nő mond neki, akkor azt automatikusan kiszűri.

A férfi olyan helyeket és embereket keres, ahonnan a legtöbb tiszteletet kapja. Olyan barátságok és társaságok felé vonzódik, ahol megkapja azt a tiszteletet, amire sóvárog.

2. SZEX

A férfinak szüksége van erre a kapocsra.

S igazán érdekes és tanulságos, hogy miért a tisztelet van az első helyen a szex ellenében. Ennek az oka az, hogy ha egy férfi nincs tiszteletben tartva, ha egy férfi képletesen szólva “ki van herélve”, akkor eljön egy olyan pont, ahol már nem lesz többé képes szeretkezésre a nővel, mert impotenssé válik. Nem lesz képes az erekcióra, ha nem érzi a férfiasságát a párkapcsolatban. 

3. BARÁTSÁG

A férfi arra vágyik, hogy a partnere a barátja is legyen egyben. Hogyha barátok, akkor a férfi meg tudja nyitni a szívét a nőnek, meg tudják osztani az életüket egy mély érzelmi szinten, nemcsak a felszínen.

Arra vágynak, hogy jól szórakozzanak egymással.

Ezenkívül egy olyan dologra, ami szintén a barátsággal együtt jár. Ez a hűség. A barátaid azok, akikre számíthatsz, akik melletted maradnak a nehéz időkben, akikre támaszkodhatsz.

Egy nagyszerű barátság a bizalmon alapul. Bizalmat az alábbi 4 legfőbb módon fejleszthetünk ki:

1. Meghallgatni a másikat és válaszolni egymásnak. Az nagy elismerés, ha választ kapunk arra, amit mondtunk vagy tettünk.

2. Nyitottság és őszinteség. Ez egy újfajta őszinteség, amit úgy hívok, hogy kérlelhetetlen őszinteség, ami napról napra növekszik és ma őszintébb, mint tegnap volt. Ez az igazságot szeretettel mondja el.

3. Megállapodások betartása. Nagyon fontos, hogyha olyan emberek vagyunk, aki betartja a szavát, az az üzemanyaga a barátságnak.

4. Erőteljes pozitivitás. Az egyik legpozitívabb és leghatékonyabb módja annak, hogy valóban elmélyítsük a barátságot az a lelki dimenziók megosztása, például az együtt imádkozás.

4. A NŐ A HÁZAT OTTHONNÁ VARÁZSOLJA

Ahogy a férfi hazaér, neki is ki kell vennie a méltányos részét a házimunkákból. Bár a nőnek egy csodás tehetsége van a “fészekrakáshoz”, ahogy az otthont igazán gyönyörűvé varázsolja.

Ha elmégy egy olyan férfi házába, aki egyedül él, tehát akinek nincs barátnője vagy nem házas,  akkor általában ha odamész a hűtőhöz, abban csak egy sör és egy üveg ketchup van. Nincsenek képek a falakon, nincsenek gyertyák, növények.

De ha egy nő is ott van, akkor az a növény nem hal meg, jönnek rajta levelek, mert öntözve és szeretve van. Vagy például vannak függönyök is az ablakon.

MIT SZERETNÉNEK HALLANI A FÉRFIAK?

 • Kedvesem, Te vagy a “Férfi” az életemben!
 • Te egy nagyszerű férfi vagy!
 • A Te csapatodhoz tartozom!
 • Én vagyok a legnagyobb szurkolód!
 • Én vagyok a legelső rajongód!
 • Hiszek benned!
 • Támogatlak!

A nők szükségletei

1. BIZTONSÁG

A nőnek szüksége van arra, hogy érezhesse azt, hogy prioritást élvez, hogy ő a legelső a férfi életében. A férfi neki szenteli magát, hogy kielégíti a szükségleteit és biztonságban tartja őt.

2. TELJES KOMMUNIKÁCIÓ

A kommunikációban a férfinak teljesen meg kell nyitnia a szívét a nő felé. Nemcsak címszavakban, hanem elmagyarázni mindent, amin keresztül megy és amit érez. 

Nos, a férfiaknak ezt szükséges gyakorolniuk, mert nehéz érzelmeiket szavakba önteniük. Ez egy két lépcsős folyamat. Először is önmaguknak kell kitalálniuk, hogy mit éreznek, aztán ezeket kell a megfelelő szavakba önteniük.

Sokszor nem az a helyzet, hogy a férfiak nem akarják megosztani azt, amin keresztül mennek, hanem először csak próbálják önmaguk beazonosítani az érzelmeiket és szavakat találni rá, és megérteni önmagukat.

3. SZERETETTELI (NEM ÉRZÉKI) ÉRINTÉS

Fontos megérintenünk egymást, megosztani az életünket, de nem minden a hálószobáról szól.

Más szóval szeretetet kell mutatni a nő felé, szeretettelien megérinteni, anélkül, hogy kapni akarna a férfi ellenszolgáltatást az ágyban. Ilyen például ha csak fogja a kezét.

4. A FÉRFIAK VEZETŐ SZEREPE 4 TERÜLETEN

A nők azt szeretnék, ha a férfiak lennének a vezetők az alábbi négy területen:

 • Gyermeknevelés
 • Pénzügy
 • Lelkiség
 • Romantika

Azt szeretnék, ha a férfi azt mondaná:

– Kedvesem, tartsd fenn nekem minden péntek estédet! Itt leszek érted hatkor és elmegyünk különleges helyekre és nagyszerűen fogunk szórakozni!

Tehát nem úgy kell hozzáállnia a férfinak, hogy “Mit szeretnél ma este csinálni?” Ami azt árulja el, hogy nincs semmi terve. Pedig azt szeretnék a nők , hogy tervezzen.

MIT SZERETNÉNEK HALLANI A NŐK?

 • Te vagy az életemben az első!
 • Bármit megteszek, amit szükséges megtennem!
 • Bármit feláldozok, hogy megfeleljek az igényeidnek, még akkor is, ha én nem kapom meg azt, amit akarok.
 • Te azért megkapod, amit szeretnél, mert gondom lesz rá!

forrás:
https://www.fejlodesreszulettunk.hu/a-nemek-szuksegletei/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük