Ha birtokolni akarod, elveszíted

Gyerekkorunk óta próbálja a környezetünk ránk erőltetni a saját szándékát, a saját akaratát. Mi pedig, vagy megtörünk és jólnevelt, idomított gyerekek leszünk, vagy szembeszállunk. Hogyan? Természetesen akarattal. Sőt, időnként annyira rászokunk az akaratra, hogy szinte akaratfüggők leszünk.

Felnőttként pedig gyakran akaratosabbak vagyunk, mint hat vásott kölyök, és azt gondoljuk, hogy azért mennek a dolgaink, mert nagyon akarjuk és azért nem mennek, mert nem akarjuk.

A valóság inkább az, hogy annak ellenére mennek a dolgaink, hogy akarjuk, mert minél jobban nyomod a falat, az annál jobban nyom téged. Ergo, minél erősebben akarunk valamit, annál nehezebben fogjuk megszerezni. És, hogy mit szoktunk tenni, ha mégis megkapjuk? Akkor természetesen birtokolni akarjuk. Autót, kapcsolatot, bármit. Az autóba beépítettünk négy riasztót, a párunkat pedig legszívesebben magunkhoz láncolnánk. Ha ez nem megy, akkor legalább féltékenyek leszünk. Azt lehet a távolból is.

Egy szó, mint száz, ha nyugodt, bensőséges és boldog párkapcsolatot szeretnél, két dologtól biztosan meg kell szabadulnod: attól a félelemtől, hogy nem akar eléggé a párod, és attól a vágytól, hogy a másikat akard, azaz birtokold. És mi van olyankor, a mikor változtatni akarunk az életünkön, de azt érezzük, hogy képtelenek vagyunk rá?

“…amíg te használod az emlékeidet, szabad vagy. amikor azok használnak téged, fogoly. “

Képtelennek lenni annyit tesz, mint nem rendelkezni egy képpel arról a dologról, amit szeretnék. Tehát, ha nem tudsz változtatni, mert képtelennek érzed magad a változtatásra, ne akard, csupán annyit tegyél, hogy alkoss egy képet az elmédben, töltsd meg hittel, szeretettel, és engedd meg, hogy megtörténjen a változás. Ne akard és megkapod, amit szeretnél, ne akard birtokolni és örökre a tiéd marad.

Pilát Gábor
Élj! Mert az élet csak alapanyag, az hogy mit kezdesz vele, csak rajtad múlik.
2017

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük