Férfiak szövetsége

…érdemes néhány gondolatot külön, a férfiak szövetségének szentelni. Erre azért van szükség, mert sok saját döntéséből magányosan élő férfi próbálja magával elhitetni, hogy férfiként így is értelmes lehet az élete. A Men Going Their Own Way (MGTOW) mozgalom milliós tábora például, úgy gondolja, az emancipált nők olyan mértékű kockázatot jelentenek a férfi számára, hogy semmilyen kapcsolatba nem érdemes lépni velük. Véleményük szerint, az emancipált nő mellett, a férfinak csak meddő versengés, megaláztatás, megítéltetés, és lenézés, válás, kifosztás, a gyermekeik láthatási jogának korlátozása, érzelmi zsarolás jut osztályrészül.

Ezért, arra hívják fel a világ férfijait, hogy büntessék meg a túltolt feminizmus által megfertőzött átlagnők tömegeit. Semmilyen, még csak szexuális kapcsolatba se (mert abból előbb-utóbb úgyis szexuális zaklatási vád lesz) kerüljenek velük. Abban bíznak a mozgalom tagjai, ha a nők értelmetlenné teszik a férfiak életét, cserébe tegyék a férfiak is értelmetlenné a nőkét, hátha észbe kapnak. Itt tart Nyugat-Európa és az Amerikai Egyesült Államok kiábrándult férfiközössége. Sőt, ennél extrémebb mozgalmak is vannak, amelyek kifejezetten jogosnak tartják agressziójukat, mert a tagjaiknak nem jut nő és nem jut szex. Az ICEL-ek (Involuntarily Celibate, azaz az Önhibájukon Kívül Cölibátusra Kényszerítettek) mozgalma már kifejezetten veszélyes.

….Érdemes beszélni arról, hogy létezett-e valaha külön férfiak szövetsége és ha igen, hogyan. Ezek a mozgalmak általában valami közös megpróbáltatásra épülnek, legyen az a háborús veteránok nosztalgikus szövetsége, vagy éppen egy nehéz munkahelyen megélt együtt szenvedés. Csakis a nők viszonylatában, hozzájuk képest tudják keresni, hogy férfiként mit tehetünk hozzá a világhoz. Nemtelen emberként egészen más tulajdonságaink vannak, erre kiegészítésként jön rá a nemességünk értékrendje, ami éppen férfi és nő egymáshoz viszonyulásáról, egymás segítéséről, szövetségük értelméről szól.

Amikor külön a férfiak szövetségének nosztalgiája eszünkbe jut, amikor arra gondolunk, hogy a férfiak harcba szálltak, és egymásért tűzbe mentek, akkor is a családjaikért, a nőkkel közös szövetség, a közös jövő miatt tették. Életterületet kellett nyerni, megvédeni az életkörülményeket, a népet is védő országvezetést. Amikor vadászni mentek, az nem a saját kedvtelésükről szólt, hanem a család élelmezése volt a cél.

A vadászat közben létrejövő férfiszövetség végső célja mégis a közösség ellátása volt. Az egyedülálló férfiak is a falu élelmezéséért mentek a többiekkel, azaz a nővel közös végcél megvalósításának eszközei voltak. Minden nehéz fizikai munka, a favágástól a házépítésig, ami éppen a nehézsége okán igényelte a férfiak szövetségét, ugyanezért a célért zajlott. És ez ma sincs másként.

Man looking at reflection in window

Aki csak pénzért megy harcolni, vadászni, vagy éppen csak bérért kockáztatja az életét az olajkutakon, vagy a bányákban, annak a józan napjai meg vannak számlálva. Akinek nincs fölöttes, otthoni célja, csak a saját fogyasztása hatja, azt pszichés ronccsá teszi az értelmetlen mókuskerék.

Előbb vagy utóbb. Például, ha megöregszik. Csak az a tudat adhat értelmet az egésznek, különösen a férfiak szövetségének, hogy az élet az értékek örökítésének lánca, amiben az én vállalásom nélkül megszakadna az a lánc. Általam, velem szakadna meg. Ha másoktól tovább is megy, tőlem nem folytatódik a világ. Szükség van rám.

“Férfiak csak a nőkért lehetünk. Ha csak mi, férfiak élnénk a bolygón, nem lenne értelme a férfiasságnak.”

Bedő Imre : A megbízható férfi – A férfi-nő szövetség megalapozása és megtartása

www.ferfiakklubja.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük