A férfi, ha depressziós…

Ha egy férfinek fáj valami, akkor sokkal kevésbé mutatják ki az érzéseiket, hiszen kimutatni a kétségbeesést, a bánatot, az elesettséget nem éppen férfias. Még akkor sem, ha erről már egyre többet és többet beszélnek vagy írnak.

Ha nincs kedvük semmihez, akkor belemenekülhetnek egy sorozatba vagy egy számítógépes játékba és a legtöbbször még ők maguk sem akarják beismerni, hogy gond van. Kapcsolati, munkahelyi problémák, szorongás az anyagiak miatt, félelem a jövőtől – ezek mind olyan dolgok, melyekről nem könnyű őszintén beszélni és elmondani, hogy mi a baj. Hogy enyhítsük ezeket a félelmeket, nézzük meg, hogy mely külföldi hírességek szólaltak már fel a férfiakat is érintő depresszió kapcsán!

Chris Evans, színész, Amerika kapitány

„A vörös szőnyeg csak 30 percig tart. De nekem ez a 30 perc séta volt a forró szénen. Egy premieren túl sok inger ér egyszerre. Te vagy a középpontban. Egyesével egy egész hadsereggel meg tudsz küzdeni, de ha egyszerre jön mindenki, véged van.”

View this post on Instagram

#throwback ?

A post shared by Chris Evans (@teamcevans) on

Joseph Gordon-Lewitt, színész

„Féltem és depressziós voltam egy ideig. Nem mintha okom lett volna, csak egyetemre jártam. Nem az volt, hogy nem tudtam mit enni, de attól még voltak problémáim.

Brad Pitt, színész, aktivista

„Depresszióval küzdöttem, de nem most, talán az előző évtizedben. Aztán ki kellett találnom ki is vagyok valójában. Ma már egy jó tanulási folyamatnak látom, hogy mindezzel meg kellett küzdenem.”

View this post on Instagram

#Bradpitt #2007

A post shared by Brad Pitt (@bradpittoffcial) on

Jim Carrey, komikus, színész

„Le kellett szoknom az antidepresszánsról. Minden nap ki kell kelned az ágyból és azt mondani, hogy az élet jó. És ezt tettem, bár néha ez nagyon nehéz volt.”

Stephen Fry, komikus, író, színész

„A múltban is és ma is megvan a veszélye annak, hogy mentálisan instabillá váljak. De én ilyen vagyok. Ez egy olyan állapot, amivel együtt kell élnem és mindig készen állok arra, hogy beszéljek róla. Nem fogom áltatni magammal azzal, hogy ez gyógyítható, mert nem az. Mert ha újra és újra ezt gondolom az a mentális egészségem kárára lesz.”

View this post on Instagram

Oh hell, he didn't just say that did he? #hughlaurie

A post shared by Stephen Fry (@stephenfryactually) on

Harry herceg, Brit trónörökös

„12 évesen vesztettem el édesanyámat, ezután vagy 20 évre bezárkóztam érzelmileg, amelynek fontos hatása volt a magánéletemre és a munkámra. A megoldásom az volt, hogy homokba dugtam a fejem, nem is gondoltam édesanyámra, mert az miért segítene. Aztán egyszer elkezdtem beszélni róla és minden gyász, ami bennem volt a felszínre jött. És akkor rájöttem, hogy foglalkoznom kell ezekkel az érzésekkel.”

Dwayne „The Rock” Johnson

„A depresszió nem válogat. Sok idő volt arra rájönnöm, hogy mi a kulcs ahhoz, hogy ne féljek, azaz, hogy megnyíljak. Különösen nekünk férfiaknak, van egy hajlamunk arra, hogy magunkban tartsuk a dolgokat. Hé, te ott! Nem vagy egyedül.”

Adam Lavine, a Maroon 5 frontembere

„Az ADHD nem egy rossz dolog, nem szabad emiatt másnak érezned magad. Emlékezz és tudd, hogy nem vagy egyedül. Mások is átélik azt, amit te is.”

View this post on Instagram

@yslbeauty #yslbeauty #thatsy #ad

A post shared by Adam Levine (@adamlevine) on

Képek: Pexels/LukasRychvalsky, Wikipédia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük