Íme a legszexibb foglalkozások a nők szerint!

Ne ámítsák magukat se a férfiak, se a nők, mivel társkeresésük során a Tinder és a Match.com is végzett azzal kapcsolatban felmérést, hogy mely foglalkozások vonzóak a nők (és a férfiak) számára. Persze a jó fizetés és a juttatások nem minden, mivel vannak foglalkozások, melyek alapvetően magával ragadóak.

Hiába keres jól egy vízvezeték-szerelő, kutatások szerint munkahelye mégsem olyan vonzó, mint mondjuk egy pilótának. Foglalkozásunk igenis szerepet játszik abban, hogy mennyire tartjuk szexinek leendő párunkat.

Nézd meg, hogy a munkád a listán található-e?

Orvos

Talán nem okoz nagy meglepetést, hogy az orvosok állnak az első helyen. Gondoljunk csak Ross doktorra vagy Dr. House-ra. Miért? Megjelenés, intelligencia, biztos jövedelem, fejlődő karrier, menő kapcsolatok, plusz a hosszú képzés is azt bizonyítja, hogy hosszútávon nyitottak az elköteleződésre. De lehet, hogy valakinek éppen az orvosbál vagy éppen az orvosi köpeny számít.

Wyatt Fisher pszichológus szerint azonban a stabilitás a legfőbb oka az orvosok sikerének. Az még egyetlen nőnek sem volt hátrány, hogy partnerének jó kereste és biztonságos állása volt.

Pilóta

A Tinder 2016-ban azt állította, hogy a pilóta a legszexibb állás a társkereső alkalmazásban. Talán túl sokat láttuk a Top Gun-t? Biztos ez is benne van, azonban egy kicsit veszélyes és nem kicsit felelősségteljes foglalkozással állunk szemben, hiszen hatalmas gépekért és sok-sok embertért felelnek ezek a férfiak. Nem beszélve arról, hogy komoly képzésen vesznek részt, egészségesnek kell lenniük, a fizetésük is magas és még az egyenruhájuk is ott van. Lehet ennek ellenállni?

Jeanette Raymond pszichológus szerint komoly szerepe van az egyenruhának, ami azt jelenti, hogy az ember képes kezelni az élet problémáit. Mindannyian arra vágyunk, hogy akivel kapcsolatba kerülünk erősek tudjanak maradni, amikor nekünk éppen nehezebb vagy zűrösebb az életünk. Természetesen az egyenruha nem feltétlenül jelenti azt, hogy beleszeretünk a fickóba, de szimplán minden embert vonzóbbá tesz. Ilyenek az élet nagy rejtélyei.

Pénzügyi vezető

Vannak azonban olyan nők, akinek a nyakkendő és az öltöny jobban tetszik, így az ő választottuk általában egy pénzügyi vezető lesz. Egy brit társkereső felmérése szerint (WhatsYourPrice) ez a legkeresettebb férfi szakma náluk.

Ez nem egy átlagos társkereső oldal, hanem egy olyan hely, ahol a pénznek fontos szerepe van, azonban nem keverendő össze a dolog a sugardaddy-k-et kereső oldalakkal. Inkább gondoljunk arra, amikor a hosszú lábú szőke nő találkozik a Holdon nyaraló udvarlójával.

A British Journal of Psychology- ban 2010-ben megjelent tanulmányban a kutatók két képet mutattak: az egyik férfi egy drága autóban ült, a másiknak pedig egy olcsó modellje volt. A nők általában a drága autóval rendelkező férfit találták vonzóbbnak. Azt azonban még a legvastagabb tárcával rendelkező pénzügyi ügyintézők is tudják, hogy szeretet nem lehet pénzen megvenni.

Vállalkozó

A Match.com tanulmánya szerint a vállalkozóknak az orvosokhoz és a pénzügyi vezetőkhöz hasonlóan van pénzük és státuszuk, ám kockázatot is vállalnak. Tele vannak ambícióval, telefonálnak, jönnek-mennek, kapcsolatokat építenek. Ez pedig sok nő számára igenis vonzó.

Jogász

A briteknél a Math.com által végzett tanulmány szerint a jogász a legvonzóbb szakma. Az ügyvédek/jogászok leleményesek és bármilyen területen is dolgozzanak munkájuk stabilitást jelent a nőknek. Általánosságban elmondható, hogy az embereknek egy kapcsolatban szüksége van a biztonságra, mind pénzügyi, mind érzelmi szempontból.

Valaki, aki jó és állandó munkát végez – ezt a fajta biztonságot pontosan meg tudja adni. Sőt néhány embernek fontosabb a biztonság iránti igénye, főleg, ha életük korai szakaszában nem kaptak elég szeretetet, ami kötődési problémákat is okozhat. Ez persze nem jelenti azt, hogy aki orvost vagy ügyvédet választ magának azt nem szerették eléggé gyereknek, de az ügyvédek általában biztonságot jelentenek.

Katona

Egy ausztrál tanulmány a listájuk élére a katonákat sorolta. Az amerikai Tinderen a tizenötödik helyen állnak. A korábbi foglalkozások mindegyike többségében jó fizetéssel jár, ám a katonák nem mindig kapnak nagy fizetést és az oktatásuk is teljesen változó.

Akkor mégis miért vonzóak? Bátrak, erősek, önzetlenek és könyörületesek -, mondja Chris Armstrong kapcsolati szakértő. Egy olyan ember, aki feláldozza az életét a hazájáért vagy eszméjéért az sokaknak lehet imponáló.

Tűzoltó

A mindennapi hősök. Valamennyi alkalommal kockáztatják az életüket és a nők biztonságban érzik magukat mellettük. Tudják, hogyha baj van, rájuk biztosan számíthatnak. Egy tűzoltó partner a biztonság mellett óriási büszkeséget is jelent.

Főiskolai/Egyetemi hallgató

Aki nem dolgozik és nincs sok pénze, ám mégis rettentő szexi a Tinder felmérése szerint az nem más, mint a főiskolai vagy egyetemi hallgató. Ambíció, intelligencia és korlátlan lehetőség – ezt jelenti a diáklét. Tehát, ha bármikor be szeretnénk kerülni a nők által favorizált foglalkozású férfiak közé, akkor csak újra be kell ülnünk az iskolapadba!

Összességében elmondható, hogy a pénz valóban fontos, de nem minden. A nőknek szüksége van még a biztonságra, erőre és a stabilitásra is. Így, ha épp pedagógusok vagy biztonsági őrök vagyunk, akkor se veszítsük el a reményt. Az önzetlenség, a bátorság, a világos célok, az ambíció és a sportos test még mindig menő. Vagy készítsünk egy fotót tűzvédelmi ruhában. Talán ez is működhet.

Kép: Freepik/freepik.diller

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük