Egy rendes asszony…..

Horváth-Lukács Judit
 • minden nap délben ebéddel várja haza az urát….
 • vasárnap este beáztatja a szennyest, hétfőn 4-kor felkel, kimos, és 12-re már be is vasal….
 • kés és kanál nincs meg csörgés nélkül a fiókban, ezért, ha összezördülsz az uraddal, ne tulajdoníts neki jelentőséget…

Ezek voltak leendő férjem Keresztmamájának jó tanácsai, mikor hamvas tizenéves koromban megismertem!

Szorgos, dolgos, tűzrőlpattant menyecske volt. Vezette a háztartást, foglalkozott a lányukkal, gondozta a kertet, a veteményest, az állatokat. Férje a helyi tsz-ben dolgozott. Sok-sok évtizednyi házasságban, elveit követve, élete végéig ebben a szellemben élte az életét. Én úgy láttam, sose bánta meg! J

Babaarcú ifjú lányként mentem férjhez.

Az esküvő előtt Anyám, a következőket mondta:

 • Aztán, majd ne engedd AZT, sokat a férjednek, mert még rákap!!!!
 • Mit?
 • Hát, AZT!

Ekkor értettem meg, mire is célzott. Úgy, hogy nagy nyugalommal mondtam neki:

 • Anyukám, ezzel már elkéstél! Már mind a ketten rákaptunk! J

Volt még egy tanácsa:

– Aztán tudd, hogy a feleség kötőjének akkorának kell lennie, hogy minden aláférjen!

Kedves Olvasóm!

Horváth-Lukács Judit

Ezek voltak a házasságra való felkészítésemnek a sarokkövei. Így igyekeztem mindenképpen a saját fejem után menni! Sok hibát elkövetve, még többet tanulva alakultam, változtam. Egy dolog volt a fejemben változatlan: mindig jó feleség és jó anya akartam lenni. Ezen az úton járok most is. Ma már sok mindent másképp teszek, gondolok, mint évtizedekkel ezelőtt a párkapcsolatról, és a „rendes asszony” követelményeiről is. Így már elmondhatom, hogy elég jó vagyok benne!!!

Image by Oberholster Venita from Pixabay

Miért mesélem most ezt Neked?

Okulásként és gondolatébresztőnek is! Azért, hogy Te ne ess hibába, vagy legalább kevesebbet kövess el, mint én régen. Azért is, mert az utóbbi időben, ami sajna két-három évet jelent, egyre több lánynak, asszonynak kellett mondanom a konzultáción: sok mindenben nincs igazad, rosszul gondolod…., többet kéne a férjeddel és a háztartással is törődnöd. Sőt még ezt is: fogalmad sincs, hogy kivel élsz együtt, milyen értékes ember a férjed!

Egy görög monda szerint a nők és a férfiak egyek voltak, de egyfolytában akadályozták egymást a szabad mozgásban, ezért az istenek szétválasztották őket – természetesen az ő kérésükre. Azonban hamar rájöttek a szétválasztott felek, hogy nem jó egyedül lenni és hiányzik a másik. Azóta keresi az ember a másik felét, hogy megnyugodjon mellette.

Férfi és nő hogyan is érthetné meg egymást, hisz mindkettő mást akar: a férfi a nőt, a nő a férfit…” – mondta Karinthy Frigyes. Egy biztos: teljesen nem ismerhetjük meg a másik nemet ebben az életben. De nincs is rá szükségünk, hiszen ha teszem azt, tíz év alatt megismernénk a nekünk rendeltet, mi lenne érdekes a további tíz, vagy több évben, évtizedekben?

A Biblia is egyértelműen fogalmaz Mózes első könyvében, hogy nem jó az embernek egyedül, „adok neki társat, hozzá illőt…”. És ez mindennek a lényege. A teljes egész így lesz kerek. Mondhatunk bármit: érvelhetünk a másik hibáival, nem ér semmit, mert kit anya szült, csak egy valaki mellett lehet maradéktalanul boldog, és azt a valakit nem feltétlenül az erényei, hanem lehet, hogy a hibái miatt fogjuk szeretni.

Idézetek, gondolatok a harmonikus párkapcsolatról:

 „Várj arra, aki majd megküzd érted, ahelyett, hogy felkínálod magad. Várj arra, aki majd magától ír, anélkül, hogy kérdeznél előbb bármit is. Arra, aki majd magától odamegy, anélkül, hogy hívnád. Arra, aki majd felajánlja a segítségét, anélkül, hogy kérnéd. Arra, aki feltesz kérdéseket, és nem csak végighallgat. Arra, aki tisztel, aki órákon át képes beszélgetni veled és igazán meg tud nevettetni. Inkább várj, mint olyanra pazarold az időd, akiért mindig csak te küzdesz, aki nem keres, akit unszolni kell, aki megbánt. Nem kell taktikázni, csak maradj egyszerűen NŐ! J” (ismeretlen)

 „Igaz szerelem: Amikor tudjuk, hogy több ezer másik ember él a világon, de nekünk mégis csak az az egy kell!” (ismeretlen)

„Egy nőt nem azért szeretsz, mert gyönyörű. Azért gyönyörű, mert szereted!” (ismeretlen)

Vicc: „Egy nőt nem nehéz boldoggát tenni…

Csak legyél neki: barát, társ, szerető, kisöcsi, bátyus, apa, tanár, nevelő, gyóntatópap, lelki barát, szakács, autójavító, szerelő, villanyszerelő, sofőr, hordár, takarító, lakáj, fafaragó, modell, lakberendezési mérnök, szexológus, pszichiátriai szakorvos

A természeted is fontos, legyél: kedves, sportos, okos, erős, jól nevelt, határozott, gyengéd, érzékeny, romantikus, férfias, Móka Miki, vidám, komolyan veendő, bátor, Micimackó, energikus, gondoskodó, ideákban gazdag, ügyes, szerény, megértő, elegáns, egyértelmű, szeretetteljes, hidegvérű, szenvedélyes, engedékeny, becsületes, adakozó, gyakorlati, igazságos, bármire legyél kész érte (akár bankot rabolni is) reménytelen (a szerelemtől), nyugodt, sármos, hűséges, álmodozó, karrierista, megbízható, mindenki felnézzen rád, legyél kész áldozatokra, és mindenek előtt gazdag.

Ugyanakkor ne legyél:

 1. féltékeny, de mégis aggódó
 2. jöjjél ki a rokonaival, de ne tölts velük több időt, mint a nővel
 3. adj a nőnek szabadságot, de mégis mindig érdeklődj, hol és kivel volt
 4. öltözz elegánsan, de legyél kész mindig a hátadon hazacipelni a nőt térdig sárban, majd bemászni az erkélyen, ha otthon felejtette a kulcsát. Vagy elkapni és megverni a tolvajt, aki ellopta a ridiküljét, amiben olyan fontos dolgok voltak, mint a tükör és ajakrúzs

Nem szabad elfelejtened:

 1. születésnapját
 2. névnapját
 3. házassági évfordulót
 4. az első csók évfordulóját
 5. menstruációját
 6. a fogorvosnál foglalt idejét
 7. a legjobb barátnőjének és a kedvenc nagynénijének a születésnapját.

Sajnos a fent említettek tökéletes betartása sem biztos, hogy eredményre vezet. A nő ugyanis belefáradhat a tökéletes férfi jelenlétébe és megszökhet az első gitárossal.

A férfi boldoggát tétele sokkal nehezebb. Ez azért van, mert a férfinak szüksége van:

1. szexre.
2. kajára

A nők nagy része ezt a borzasztó igényességet rabszolgatartásnak érzi. Ezeknek, az igényeknek a kielégítése meghaladja a nő erejét.

Végeredmény:

Az együttélés csak akkor lehetséges, ha a férfiak végre megértik, hogy teljesen túlkapó követeléseiket korlátozniuk kell!”

Lehetséges, hogy azért ebben van némi túlzás

 „KÖZVÉLEMÉNYT KUTATTAM”! Megkérdeztem fiatal és kevésbé fiatal férfiakat, szerintük, milyen az ideális feleség?

Ezen gondolatok segítségével, foglaljuk össze a mai kor „rendes asszonyai” ismérveit: Tökéletesen főz, szívesen szeretkezik a férjével, mos, takarít, szeretettel foglalkozik a gyerekekkel. A megkérdezettek 100%-a van ezen a véleményen! Tehát lehet ez ellen berzenkedni, de a vélemények attól még nem változnak meg!!!

Ezzel szemben „milyennek látják” a nők a férfiakat?

Image by Alexas_Fotos from Pixabay

VICC: „Férfias játékok

A grillsütés az a tevékenység, amelyben leginkább felfedezhetjük az IGAZI férfi konyhai tudományát. Amikor egy férfi grillsütésre szánja el magát, a következő eseménysorozat indul el:

1. A férfi előveszi a kerti grillt és a faszenet.

2 A nő letakarítja a grillrácsot.

3. A nő elmegy a zöldségeshez.

4. A nő elmegy a henteshez.

5. A nő elmegy a cukrászdába.

6. A nő előkészíti a salátát és a zöldségeket.

7. A nő előkészíti a húst a sütéshez.

8. A nő egy tálcára készíti a fűszernövényeket és a szükséges eszközöket.

9. A nő kiviszi a lesikált grillt és a tálcát a férfinek, aki elterülve sört iszik.

10. A férfi elhelyezi a hússzeleteket a grillen,

11. A nő bemegy és megterít.

12. A nő elkészíti a zöldségeket.

13. A nő elkészíti a desszertet.

14. A nő kimegy, hogy szóljon a férfinek, hogy a hús épp odaég.

15. A férfi leveszi az odaégett húst és átadja a nőnek.

16. A nő tálal.

17. A férfi italt tölt.

18. A nő leszedi az asztalt és kávét főz.

19. A nő felszolgálja a kávét és a desszertet.

20. Az evés befejeztével a nő elrendezi az asztalt és leszedi a terítőt.

21. A nő elmosogat és rendbe rakja a konyhát.

22. A férfi otthagyja a grillt, mert még van rajta némi parázs.

23. A férfi megkérdezi a nőtől, hogy örül-e, hogy ma nem neki kellett főznie.

24. A nő bizonytalan arcát látva megállapítja, hogy a NŐK SOHA NEM ELÉGEDETTEK!”

Hadd idézzek most az Ismeretterjesztő sorozatom 7. fejezetéből, melynek címe:

A gyermeknevelés és gyermekvállalás

 „HÁROM FONTOS JÓ TANÁCS nemcsak kisgyermekes szülőknek:

1. A baba születése után is fontos, az egyedüllét, a pihenés, megnyugvás a mindennapi feladatokból.

Ami lehet, hogy csak fél óra, mégis gyakran „életmentő” lehet!

Olvasd el ezzel kapcsolatban Leo Buscaglia, amerikai tudós gondolatait:

„Néha egyedül kell lennünk ahhoz, hogy a szó legteljesebb értelmében újra önmagunkra találjunk. Időre van szükségünk, hogy gondolkodjunk, eldolgozzuk az elvarratlan szálakat, felfedezzük a kuszaság mögötti értelmet vagy egyszerűen csak szabadjára engedjük fantáziánkat. Tudjuk, hogy mindezt legjobban egyedül tudjuk megtenni.”

2. Ne maradjon el a te és a párod életéből az összebújás, a szerelmeskedés, a közösen eltöltött nyugodt szabadidő!

A sok teendőd mellett gyakran előfordulhat, hogy fáradt leszel. Emiatt elmaradhat az esti összebújás. Sőt! Szerelmeskedés közben, még a kicsi is felébredhet, és sírásával véget vethet a meghitt pillanatoknak!

De, ha gyakran elmarad, túlságosan megritkul a szex a házastársak között, „elvonási tüneteket okoz”! Először feszültség keletkezik, türelmetlenség, kisebb-nagyobb veszekedések, alhasi fájdalmak, görcsök is jelentkezhetnek! Tudni kell, hogy sok ölelés és harmonikus szexualitás nélkül, nincsen jó kapcsolat!!

Ezért használjatok ki minden apró lehetőséget az összebújásra, akármilyen fáradtak is vagytok, legyetek gyengédek egymáshoz! Mindegy, hogy este, reggel, éjjel vagy napközben, de törődjetek egymással! Az elalvás, – s ameddig lehetséges éjszaka is – „összegömbölyödve”, egymáshoz simulva aludjatok! PUCÉRON! Legyen az ágy mellé odakészítve hálóing, köntös, pizsama, bármi amibe, ha „éjszakai szolgálatba lépsz” a picihez, beleugorhass! De párod mindig érezhesse a testedet, a bőrödet!

3. Mi a helyzet a veszekedéssel?

Ha valami miatt konfliktus keletkezik köztetek, esetleg veszekedés alakul ki, a legjobb azonnal MEGBESZÉLNI, MEGHALLGATNI EGYMÁST, miért is történhetett? Semmiképpen se aludjatok el haraggal a szívetekben, zavaró gondolatokkal, EGYMÁSNAK HÁTTAL!!!!

 „Varg Vikernes norvég zenész és dalszövegíró, mindig nyersen és szókimondóan fogalmaz. Minden gondolatával nem lehet egyet érteni, ezért szűrd meg a mondandóját!  Azért, amit az anya- és a háziasszony szerepről mond, elgondolkodtató!!!!! Olvassd el a vele készült riport egy részletét!

Riporter: Mit gondolsz a nőkről, egyenlőnek tartod-e őket magaddal?

„Persze, a nők teljesen egyenértékűek, ugyanakkor különböznek a férfiaktól, ezért más bánásmódot érdemelnek és mások a céljaik az életben. Szerintem az ódivatú nézet a legpozitívabb, ezen az ókori skandináv modellt értem. 

Őszintén megmondom, nehéz erre a kérdésre válaszolni, mert én csupa jó dolgot tudok a nőkről mondani, ugyanakkor nem sok jót mondhatok el a modern nőről… Manapság lenézik az anyaszerepet és a „háziasszony” szó is sok modern nő számára sértés. Azt hiszik, ez a férfi elnyomás egyik jele. Az, hogy otthon maradjon egy nő a gyerekeivel, manapság rémálom és súlyos teher. Ehelyett a nők képesítéseket szereznek (általában valami elméleti baromságot) és minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy olyanok legyenek, mint a férfiak. Úgy dolgoznak, mint a férfiak; úgy öltöznek, mint a férfiak; igyekeznek úgy gondolkodni, mint a férfiak; úgy beszélnek, és úgy cselekednek, mint a férfiak – sőt, néhányan még úgy is néznek ki, mint a férfiak…  …Hasonlóképpen lenézik a főzést. Egy barátom (nő, és amerikai) mesélte, hogy az amerikai nők előbb vágnak pofon egy férfit, ha azt szeretné, hogy főzzenek neki vacsorát, mintha orális szexet kérne az első randin. Ez szerintem mindent elmond…

Találkoztam norvég férfiakkal, akiknek az akkori barátnői azt sem tudták, hogy kell limonádét vagy főtt tojást csinálni. És azért mondom, hogy akkori, mert ezek a párok már rég nincsenek együtt. A lányok szépsége még mindig vonzza a férfiakat, de mivel más értékes tulajdonságaik nincsenek, tartós vonzerőt nem tudnak jelenteni. 

A modern nők már nem tudnak főzni, már nem akarnak gyerekeket és már nem meleg, rendes és szeretetreméltó teremtések, akik szívesen töltik idejüket a családjukkal. Valószínűleg már ahhoz is túl „függetlenek” és „erősek”, hogy egyáltalán legyen saját családjuk. 

A mai nők már semmit nem tudnak adni a férfiaknak, csak szexet. Tehát a szerető, főzni tudó, gyermekeket nevelő háziasszony helyébe a férfiak kapnak egy szextárgyat. Ráadásul érzelmileg és intellektuálisan annyira megkavarodtak, hogy a munkával megkeresett pénzük nagy részét plasztikai sebészekre, kozmetikusokra költik, na meg egy halom ruhára, amitől hitük szerint jobban néznek ki, mert minden, ami érdekli őket az az, hogy minél vonzóbbnak tűnjenek. Na persze mi mást is várhatunk tőlük, ha egyszer nincs más tulajdonságuk, ami vonzóvá teheti őket a férfiak előtt?…”

Ajánlom, olvasd el az Ismeretterjesztő anyag teljes 7-es fejezetét, sokat okulsz belőle!

Mit vár el (várna el) a NŐ leginkább a FÉRFITÓL?

Image by DanaTentis from Pixabay

Azt, hogy segítsen a nőnek, akkor, ott és azt, amit a nő mond!!! Mindig legyen kedves és figyelmes vele. De a férfi nem távirányítós autó, mely valóban arra megy, és azt csinál, amilyen gombot nyomogatsz rajta! Te se szeretnél az lenni!!!! A baj az, hogy aszerint mondasz véleményt a párodról, menyit segít, mennyire ugrik az első szóra! L Ha ezek az apróságok, napi szintű veszekedéseket okoznak…. még válás is lehet belőle!

De! A férfi nem azért van kizárólag a nővel, hogy segítsen neki! Nem háztartási alkalmazott! Na, ezért a mondatomért biztosan követ vetnél rám! De! Figyelj tovább!

Mégis, szükség van arra, hogy az életben sok mindent együtt végezzenek el, sőt arra is, hogy a férfi átvállaljon a háztartási-ügyintézési-gyermeknevelési feladatból! Kimutassa ezzel is figyelmességét, gondoskodását!!!

Azonban, ha saját maga vállal feladatokat, amiért rendszeresen elismerést is kap, akkor a későbbiekben is vállal „önkéntes munkát”! Különösen, ha ezzel a párját is mihamarabb ágyban látja! A férfinak fontos látni, hogy párja boldog vele és ő tette azzá!

Hogyan teheted ezt jól? Álljon itt egy végtelenül egyszerű példa párbeszéd:

Nő: – Szörnyű sok a dolgom: a vacsorához még zöldséget és krumplit is kell pucolnom, a húst feldarabolni, a mosnivalót szétválogatni, beindítani a gépet, majd kiteregetni, ráadásul a gyerekek kiborították a müzlit a dobozból. A legjobb felporszívózni, át kell nézni még a leckéjüket is….. Jaj! Azt sem tudom hová kapjak!
Férfi: – Mit szeretnél? Esetleg segítsek Drágám?
Nő: – Megtennéd? De drága vagy!
Férfi: – Mit szeretnél? Mit segítsek?
Nő: – Nekem bármi jól jön! Amit te gondolsz!

Melyek a fenti beszélgetés fontos tanulságai?

 • Feladatod mindig sok lesz
 • Mindig jól jön a segítség
 • A párodnak ez nem kötelessége
 • Mindent neked kéne elvégezned, tehát a párod bármit is vállal, az annyival kevesebb lesz
 • Soha ne te oszd ki a feladatot!! (Tanulmányok szólnak arról, hogy a férfira rákényszerített házi munkák, csökkenthetik a nemzőképességét és a szexuális teljesítőképességet is! Lehet benne valami!)
 • Bízd rá, hogyan végzi el, azt amit bevállalt!
 • Mindig őszintén dicsérj!!
 • Örülj a szabadidődnek, a nyugalmadnak, amihez a párod segítsége által jutsz!
 • Örülj, hogy együtt tesztek a családotok harmóniájáért, nyugalmáért!
 • A saját akaratából párod így lesz figyelmes, gondoskodó férfi!
Image by Oberholster Venita from Pixabay

Mi az egyik nagy hiba, amit elkövethetsz? Amikor párod megkérdi: Segítsek? S arra az a válaszod, hogy: hagyd csak, majd én megcsinálom! Ez az a mondat, amivel már a mézeshetek alatt kineveled belőle minden segítő szándékát! Miért? Mert ezt legfeljebb két-három alkalommal kérdi meg a megismerkedésetek elején. S miután nemleges választ kap, hagy téged „érvényesülni”. Ez van!

A férfi számára az a legrosszabb, ha elégedetlenséget, morgást hall folyton a párjától, hogy ezt vagy azt nem jól csinált meg, vagy egyáltalán nem tett meg valamit!!! L Bezzeg a mikor még udvaroltál…. kezdetű mondatok sem helyénvalók, amivel, a sok évvel ezelőtti ifjúságára utalsz. Ne csodáld, ha ilyen válaszokat kapsz: „Ne várd azt tőlem, hogy olyan csődör legyek, mint 18 éves koromban”. „Most füvet nyírok, és nem verseket írok neked, Drágám”!

Fontos! A nő ne legyen házisárkány, aki mindenért morog, s „hadvezér” sem, aki férjének mindig kiadja a parancsot, mit tegyen és mit ne!

Fontos! Kérd ki rendszeresen párod véleményét csipp-csupp és nagyobb horderejű dolgokban is! Meglátod, megéri! A nők lés a férfiak különbözőképpen gondolkodnak. A nőket főleg érzelmeik vezetik a döntéseikben, míg a férfiakat az „értelem”. Tehát higgadtan, a legegyszerűbben oldják meg a problémákat.  

Álljon a véleménykérésre is példa:

 • Te mit gondolsz erről?
 • Neked mi a véleményed?
 • Szerinted, hogy lenne a legjobb…
 • Én erre gondoltam, te hogy látod?
 • Tudnál nekem … tanácsot adni?
 • Ez nem sikerült, szerinted mit kellett volna másképp tennem?
 • Kész vagyok! Most mit csináljak?

Fontos! A közös érdeklődés IS, a különbözőek mellett! Sőt! Akár kizárólag egymás kedvéért is lehetnek közös programok. Pl., Te menj el meccsre, ő meg elmegy a kedvedért egy „limonádé” filmre a moziba.

Fontos! A férfi megbízható legyen, a nő biztonságban, főleg lelki biztonságban érezhesse magát vele.

Fontos! Az alapvető kérdésekben az életről, a családi kapcsolatokról, a gyermeknevelésről egyet értsen a pár!

Fontos! A nő élete végéig megőrizze „kislányos” érzékiségét. Ezzel tudja párját mindig, minden helyzetben levenni a lábáról…. így tudja kényeztetni, mert fontos, hogy a feleség „ellássa a férje baját” – remélem érted, mire gondolok??!!! Az így karban tartott férfi viszont szolgál! „Tenyéren hordozott”, kényeztetett IGAZI Nőt varázsol belőled!

Fontos! Ha párod földre dobja a gatyáját és nem a szennyesruha tartóba teszi, ha égve hagyja a lámpát, s más „főben járó bűnöket” követ el, akkor sem fog ebben változni, ha naponta többször is veszekedsz vele emiatt. Szedd össze pár pillanat alatt, sokkal nagyobb lesz a nyugalmad!!! Javaslat: már a kapcsolatotok elején érdemes megbeszélni a pároddal, hogy ezeket a „rossz szokásokat” kölcsönösen, minden veszekedés nélkül megoldjátok egymásnak!!!

Fontos! Ha azzal kezded a mondatodat: különben is 5 évvel ezelőtt azt mondtad…. Mindegy mi lenne a mondatod vége, a férfi nem tartja észben évekkel ezelőtti mondatait, csak Te! Így csak rossz pillanatokat szerzel vele magatoknak!

Igazából mi a baj? Magadat unod a kapcsolatodban!!! Sokszor hallom a konzultáción a lányoktól: azt reméltem, hogy a kapcsolatunk magától rendbe jön. Egyszer úgy ébredek reggel, hogy minden rendben van köztünk a férjemmel. Mindig azzal nyaggatod, hogy beszéljünk… Mindezt azért, mert a kapcsolatodban, nem a Te elvárásaid szerint történnek a dolgok. Nem segít, ÚGY…. ahogyan te akarod, nem úgy törődik veled, ahogyan te akarod… nem úgy kedveskedik, ahogyan te karod….

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem szeret szíve minden melegével, és nem tesz meg mindent, amit csak bír, hogy segítsen a házimunkában és kedveskedjen neked!!

A baj lehet, hogy benned van, például, ha már előre rettegsz minden jó dologtól: Vajon meddig tart a kedvessége? Vajon igazat mond-e? Jár-e nekem, hogy jó dolgok történjenek velem? Jaj! Minden férfi egyforma!

Figyelj! Nem lehet mindig szorongások közt élni!

A nőnek kell adni előbb sokat-sokat, tudod a viccből: kaját és szexet, ezen kívül figyelmet, gyengédséget, törődést, elismerést, ez emeli a férfit a családfő szerepébe. Akkor tud gondoskodni, figyelmesnek lenni. Igazi nőnek érezheted magad vele! A férfinak az kell, hogy érezhesse: ő „A FÉRFI” az egyetlen, a tökéletes, a nő életében. Ezeket, a mondatokat szívesen hallja bármelyik férfi:

 • Ez a pont férfiasságának és szexuális odaadásának dicséretéről szóljon! Vulgárisan is fogalmazhatsz…
 • Olyan boldog vagyok veled!
 • Annyira örülök, hogy te vagy a párom!
 • Nagyon szeretlek!
 • Imádom az okos gondolataidat!

És, ne feledd! Ezt, a családi mintát látják és tanulják a gyermekeitek! J A „meleg családi fészekben” felnövő gyerekek önállóak, okosak, céltudatosak, önbizalommal teltek, szeretet adni-kapni tudók lesznek!!!

Image by Free-Photos from Pixabay

Ezek után mi a legfontosabb tanulság?

Mindig kölcsönösen egymásra figyelve éljétek a mindennapjaitokat! Ezért minden nap tegyél a párodért valamit, apró figyelmességet, kedvességet. Sok minden lehet, a lényeg a rendszerességben rejlik!

A kapcsolatotok egy életen olyan lesz, amennyi melegséget, odafigyelést, törődést visztek bele!

A „rendes asszonyról” és a párkapcsolat rejtelmeiről szóló gondolatébresztőmnek lassan vége! Fogadd búcsúzóul a következő idézetet:

Ha megházasodsz, egyszerűen tisztelned kell azt, amit képvisel. Vagy, amit képviselnie kellene. A hazugságok bilincsként működnek, és egyre több korlátot állítanak köréd. Az őszinteség viszont szabaddá tesz, és minden percben jól érzed magad a bőrödben. Érdemes tehát meggondolni, melyik utat választja az ember. Ne felejtsd: a házasság nem arról szól, hogy a két „én” miként tudja egymáson az akaratát érvényesíteni. Ki a főnök, s ki az alárendelt. Hanem arról, hogy létrejöjjön a „mi”, amitől erősebbek lesztek. Egyesülni nem csak szeretkezés közben kell, hanem az élet minden területén. Ennyire egyszerű… volna.” (Facebook: ismeretlen)

Sok szeretettel: Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük