Blazsek Mónika: Mit akar a férfi?

Balzsek Mónika

A FÉRFI, FÉRFI akar lenni, de csak akar! Mert manapság, minden nő, erős nő akar lenni, az viszont a nagybetűs FÉRFI mellett nem megy. A szerepek mára felborultak. De valójában miért történik mindez?

Mi nők szép lassan, az évek folyamán átalakítjuk a férfiakat. Először azt gondoljuk, hogy majd én megmutatom, hogy olyan férfit csinálok belőle, amilyet én szeretnék, amilyen az elvárásom. Amikor viszont ez megtörténik és már egy papucsot csináltunk belőle, azaz szó szerint “kiheréltük”, akkor azonnal felmerül bennünk, hogy hova lett az a férfi, akibe beleszerettünk. Aki virágot hozott nekünk? Aki elvitt vacsorázni? Aki gondoskodott rólam?

Image by Werner Heiber from Pixabay

A férfi elkezdett főzni, takarítani, mosni, gyereke(ke)t nevelni, teljesen átadtunk neki minden olyan szerepet, amit ugyan nem csak a nőknek a feladata, de mégis nőként mi csináljuk. A hagyományos családfő szerepet elvesszük. Mindent a kezünkbe veszünk, mert csak mi nők tudjuk a legtökéletesebben megcsinálni, bármi is legyen az. A legtöbb férfi ebbe beletörődik.

A munkában elkezdünk versenyezni a férfivel, hogy többet keressünk, mint ő, mert én is érek annyit nőkét a munkahelyemen, mint a férfiak. Évek múlva, amikor már a férfiből “nőt” csináltunk, és belőlünk nőként “férfi” lett, egyszer csak el kezdjük hiányolni a férfit, akire kapcsolatunk elején felnéztünk, és egyszercsak felébredünk, hogy ki ez a férfi akivel együtt élünk? Aztán jönnek a viták, veszekedések, elégedetlenségek… és mindez miért történt? Mert nincs önbizalmam, elégedetlen vagyok magammal, és az örök elégedetlenségemet kivetítettem a férfire.

És amikor rájövök, hogy valójában ez az egész az én agyszüleményem, és mindent túlgondolok, és a férfiből nőt csináltam, akkor leülök és elgondolkodom azon, hogy valójában sosem kérdeztem meg a FÉRFIT, hogy valójában ő mit is akar? És a válasz, bármilyen meglepő, nem akarnak összetett és bonyolult dolgokat. Egyszerű dolgokat szeretnének! EGY SZERETŐ NŐT, SZEXET, PÉNZT, KAJÁT, PIHENÉST! A férfiak igényszintje, nem változik 18 és 70 év között. Mindegyik férfi ugyanazt akarja: Elismertséget, hogy sikeres legyen a munkájában, legyen egy mindenki által szépnek gondolt, megbecsült párja, legyen ő a családfő, akire minden családtagja felnéz, és legyen ideje megmaradni, az aki fiatalon volt, és legyenek meg az “őrült” barátai.

Blazsek Mónika coach

Facebook: GondolatVÁLTÁS – Blazsek Mónika

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük