15 dolog amire a nők vágynak a férfiaktól

15 dolog amire a nők vágynak a férfiaktól

Számos kutatás létezik már a női barátságokról és módszerekről, amelyek egészséges kapcsolatok kialakításához segítenek. Egy új kutatás, amiben 18 és 75 év közötti nőket vizsgáltak, kimutatta, hogy mire vágynak a nők a férfiaktól. Nem meglepő módon ezeket mind romantikus kapcsolatban, baráti kapcsolatban és általánosságban férfiakban keresik. Ennek is van oka: minden kapcsolat valamilyen alapvető emberi tulajdonságra épül.

Romantikus partnerek

A nők nem olyan partnert keresnek, aki minden energiáját arra fordítja, hogy bebizonyítsa milyen erős, férfias, izmos, macsó, hősies. Olyan férfit akarnak, akik jól bánnak velük, egyenlőnek tartják őket és képesek fenntartani a romantikus szikrát.

Nincs megbízható módszer, ami megmondaná, hogy két emberből jó pár lesz vagy sem. Még a randi-oldalak algoritmusai sem tudják megfejteni az emberi szívet. Még ha egy partnerben meg is van minden, amit keresünk, nem biztos, hogy meglesz a kémia, vagy épp nincs megfelelő időpont az új kapcsolat kiépítésére. Azonban fontos tudni, hogy pontosan mit is keresünk egy partnerben, így könnyebben szűkíthetjük a keresési kört és nagyobb sikert is érhetünk el.

A nők által a férfiakban keresett jellemvonások 3 területre bonthatók: erkölcsi integritás (minden férfitól), kapcsolati érzékenység (barátoktól és partnerektől) és kielégítő intimitás (romantikus partnerektől).

Erkölcsi integritás jellemzők

1. A nyílt kommunikáció, amely rendszeresen és tapintatosan történik, elengedhetetlen egy kapcsolatban.

2. Az őszinteség a másik fontos tényező, amin áll vagy bukik egy kapcsolat. Ne adj okot arra, hogy bizalmatlan legyen a partner feléd.

3. Bizalom és megbízhatóság, ami mélyíti a kapcsolatot.

4. Felelősségvállalás a tettekért és viselkedésért. A hosszútávú kapcsolathoz szükséges nagy mennyiségű érettség. Nélküle nézeteltérések és konfliktusok alakulnak ki, mely az eltelt idő során rontani fog a kapcsolaton. E nélkül a kommunikáció megbukik és érzelmi fájdalom alakulhat ki, ami nehezen javítható.

Kapcsolati érzékenység jellemzők

1. A nők szeretnék, ha a férfi kimutatná, hogy kedves, türelmes, megértő, empatikus és együttérző. Kapcsolati típustól függetlenül, a nőknek és a férfiaknak figyelniük kell a másik érzéseire.

2. A barátság férfi és nő között fontos egy kapcsolatban, legyen az akár egyszerű barát vagy romantikus partner.

3. Az érzelmi érettség alapvető. Nincs baj a komolytalansággal, de fontos, hogy a partner a komoly dolgokat ne viccelje el.

4. A támogatás egy nőnek nagyon jól eshet. Partnerünk támogatása elsődleges feladat lehet egy kapcsolatban. Akár érzelmi vagy gyakorlati támogatásra van szüksége a partnernek vagy barátnak, legyél ott neki. Akár csak fordíts időt arra, hogy meghallgasd, segítsd a döntésekben, anyagiakban.

5. és 6. Érzékenység és a partner tapasztalatainak megértése. A kulturális tapasztalatok minden felnőttben más és más. Figyeljük meg saját tapasztalatainkat és próbáljuk elképzelni, hogy partnerünkkel hogyan bánhatnak negatívan a világban, ahol a nőket sok helyen kevesebbre értékelik vagy a férfiaktól mindig azt várják, hogy erősek legyenek. Semmiképp se feltételezzük, hogy kitalál dolgokat, amikor előítéletekről, diszkriminációról vagy tisztességtelen viselkedésről mesél saját múltjából.

Kielégítő intimitás romantikus partnerrel

1. Kalandvágy és izgalom bevonása a kapcsolatba, biztonságos és nyitott módon. Nyílj meg partnered előtt új élményekre és új gondolkodásmódokra.

2. A társ- és partnerlét a barátsággal együtt sziklaszilárd hosszútávú kapcsolatot eredményezhet. Senki sem tudja előre, hogy mennyire kevés energia lesz szexuális tevékenységekre a gyerek érkezése után, vagy hogy a munka mennyi órát vesz el a napból, vagy esetleg betegség történik. Lesznek korszakok, amikor kell a társ, aki segít ezekben az időszakokban.

3. Kimondani, hogy „szeretlek” talán nem mindig olyan könnyű. Sajnos sokan gondolják, hogy a szó kimondása miatt gyengének tűnhetnek és könnyebben érheti őket fájdalom. De a partnered megérdemli, hogy tudja mennyire is szereted. Ami fontos, hogy nem csak mondani, de mutatni is kell a szeretetet.

4. Nem minden a szex. Például ne csak azért tegyünk szívességet partnerünknek, hogy szexuális juttatást kapjunk érte. A jó szex nem vásárolható meg így, nem szabad elvárni ezt egy szívességért. A nőknek nem szabadna azt érezniük, hogy szexszel tartoznak partnerüknek.

5. Partner kényeztetése szexuális tevékenyég közben: a szex egy jó kaland, ami segít a partnereknek, hogy felfedezzék egymást, saját szexuális kapcsolatukat és nem csak mindig ugyanazt ismételjék meg újra és újra. A megfelelő partnerrel a nők ugyanúgy élvezik a szexet, mint a férfiak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük